Links: José Rooijers, Algemeen Commandant van de Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden, stuurde de politie-inzet in Staphorst aan zaterdag (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Links: José Rooijers, Algemeen Commandant van de Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden, stuurde de politie-inzet in Staphorst aan zaterdag (rechts). © Rob Voss

Politie geeft fouten toe bij acties Staphorst, eerste beelden verdachten op tv: ‘Relschoppers hadden overal ogen en oren’

De politie geeft donderdagavond de eerste beelden vrij van verdachten die betrokken waren bij de gewelddadige acties rondom de sinterklaasintocht in Staphorst afgelopen zaterdag. De verdachten zijn dan nog onherkenbaar. Ze krijgen de kans zich te melden voordat de beelden herkenbaar in de openbaarheid komen.

34 reacties

 • Dirk Brinkman

  2 weken geleden
  De grootste relschoppers gaan zich niet melden want dit zijn relschoppers die samenwerken met KOZP en rellen om KOZP er positief uit te laten komen bij de rellen. Deze relschoppers verschillen per groep en ook per demonstratie om herkenning te voorkomen .
 • Tom van der Wees

  2 weken geleden
  Erg helder en transparant verslag..! Complimenten voor Commandant Rooijers en alle betrokkenen van de Politie. Desalniettemin blijft het een “verspilling” van professionele deskundigheid om dit soort acties in goede banen te leiden. Terwijl het “Zwarte Piet” beeld maatschappelijk al voldoende kantelt en daarmee recht doet aan de doelstelling van KOZP zou deze actiegroep niet ‘tot het gaatje’ moeten gaan en dit soort duidelijk voorspelbare confrontaties niet moeten opzoeken.
 • Piet Van Vleuten

  2 weken geleden
  Politie geeft fouten toe bij acties Staphorst. We zijn nog in afwachting van opheldering van de misdragingen door de me op het malieveld en museumplein 2020/2021/2022. Vreedzame burgers werden afgeranseld omdat zij duidelijk inzagen dat er IETS niet klopte.
 • Erik Biesemaat

  2 weken geleden
  @ marion van kooij, of u blond(t) bent laat ik graag aan u. Even de feiten: de demonstratie van KOZP was toegestaan maar werd pas op het laatste moment verboden toen bleek dat zich tientallen relschoppers/opruiers hadden verzameld en de boel dáárdoor uit de hand dreigde te lopen. U draait de boel dus precies om, net als de meesten hier trouwens.
 • J. Bosman

  2 weken geleden
  Eens kijken of ze volgend jaar weer komen zo ja dan nog een tandje erbij Staphorst, eens kijken wij aan het langste touwtje trekt grote bewonderring voor de standvastigheid van de mensen uit Staphorst. Kan de rest van Nederland nog wat van leren.
 1. Op zoek naar Oranje in kroeg en volksbuurt: ‘Wij kijken gewoon samen in de tent’
  PREMIUM

  Op zoek naar Oranje in kroeg en volksbuurt: ‘Wij kijken gewoon samen in de tent’

  Op zoek naar oranje versierde straten in de regio, het valt niet mee. Terwijl Nederland maandag al aftrapt op het WK voetbal. Herfstbladeren en pompoenen hebben hun kleur mee, maar in voortuintjes maken feestelijk versierde sneeuwpoppen en kerstbomen vaker de dienst uit. Supporters en kroegeigenaren proberen wanhopig in de WK-stemming te komen. ,,Uiteindelijk gaan mensen heus wel kijken.’’