Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Politie haalt ‘rijdende drugswinkel’ van de weg op de A28 bij Staphorst

Agenten hebben vanmiddag op de A28 bij Staphorst de bestuurder van een ‘rijdende drugswinkel’ aangehouden. De man (32) bleek onder meer cocaïne, heroïne, crack en erectiepillen bij zich te hebben. Hij is gearresteerd.

De man viel op vanwege zijn vreemde rijgedrag. Toen de agenten die dit zagen het kenteken via een computersysteem natrokken, bleek dat de wagen al eens eerder was opgevallen bij een verdachte situatie. De politie gaf daarom de bestuurder een stopteken. In eerste instantie controleerden de agenten de technische staat van het voertuig, maar ze ontdekten al snel dat er allerlei drugs in de wagen verstopt waren.

Boterhamzakje

Bij het uitkammen van het voertuig stuitte de politie op tientallen gebruikshoeveelheden drugs, meestal verpakt in een boterhamzakje. Het gaat om bolletjes cocaïne en crack. Maar ook wikkels cocaïne, methadon, erectiepillen, zakjes hennep, een groot blok heroïne en hasj. Ook troffen de controleurs twee telefoons, een weegschaal en vier simkaarten aan. Alles uit de rijdende winkel werd in beslag genomen.

Speekseltest

De 32-jarige bestuurder werd aangehouden. Uit een speekseltest bleek dat hij zelf ook onder invloed van drugs was. Er werd cocaïne en amfetamine gevonden.

Kop van Overijssel