Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester en wethouders van Staphorst voelen er weinig voor om de voorrangssituatie op de kruising van de J.C. van Andelweg met de Staphorster Kerkweg te veranderen door stopborden te plaatsen. Wel stelt het voor het vrijliggende fietspad weg te halen. © Pedro Sluiter Foto

Politiek buigt zich over berucht kruispunt Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst voelen er weinig voor om de voorrangssituatie op de beruchte kruising van de J.C. van Andelweg met de Staphorster Kerkweg te veranderen.  De scholen in de buurt zijn mordicus tegen het voorstel om ‘de boel de boel te laten’ en willen een stopverplichting, met kenmerkend rood bord. ,,Er fietsen 400 kinderen langs in een kwartier, je weet niet altijd wat ze doen.”

De kruising die verkeer vanuit het dorp naar de scholen leidt, is altijd al onderwerp van discussie geweest. Zo’n vijftien jaar geleden kwam op het verkeerspunt nabij basisscholen De Berkenhorst en CNS een meisje om het leven toen ze door een vrachtwagen werd aangereden. Een gedenkteken op de plek herinnert nog dagelijks aan het drama. ,,Wij hebben daardoor een emotionele binding met het kruispunt”, zegt Aldert Dijk, directeur van CNS. ,,En zijn extra gemotiveerd als de verkeerssituatie ter sprake komt.” 

Kop van Overijssel