Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijkscadeau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’

VideoAstrid, Peter en hun kameradengroep bezorgen elkaar bij bruiloften traditioneel een dierlijke verrassing. Zo kreeg de ene vriendin twee hangbuikzwijntjes cadeau, en stond bij een ander een Shetlandpony in de achtertuin. En weer een ander stel werd verrast met een afgetimmerd en gevuld kippenhok. Peter en Astrid willen na hun huwelijksfeest van Rambo de Ram af, maar niet iedereen vindt de dierdoorgeverij leuk. ,,Zielig, om elkaar elke keer beesten cadeau te doen.”

Volledig scherm
Peter en Astrid zijn vrijdag getrouwd en hebben van hun vrienden een ram kado gekregen. Ze wonen echter in een rijtjeshuis n Hoogeveen. © Wilbert Bijzitter

Peter (25) en Astrid Hoeve-Hulst (24) komen uit respectievelijk Staphorst en Punthorst, maar wonen inmiddels in Hoogeveen. Afgelopen vrijdag stapten ze daar in het huwelijksbootje en al tijdens het bruiloftsfeest in Hollandscheveld kregen ze in de gaten dat er iets niet in de haak zat. ,,Eerst kregen we al een zak met schapenbrokken, daarna nog een halster van een koe”, glimlacht Astrid, die later hoorde dat de kameradengroep in de ochtend al een ram had opgehaald. Bij andere vrienden in de tuin, die de week ervoor waren getrouwd. ,,Nu bij ons, in een mooi hokje met voer, water en stro. Lachen natuurlijk, toen we hem ‘s nachts zagen. Hij had geen naam, maar we noemen hem maar Rambo.”

  1. Bouwsector bereidt groot stikstof-protest voor en dreigt met Malieveld: 'Het is ons menens’
    PREMIUM

    Bouwsector bereidt groot stik­stof-pro­test voor en dreigt met Malieveld: 'Het is ons menens’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo'n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.

Kop van Overijssel