Volledig scherm
Onder de Boompies. © Onder de Boompies

Rijksmuseumorkest in Rouveense boomgaard

Het Rijksmuseumorkest uit Amsterdam is zaterdag 8 september hoofdgast tijdens het concert 'Onder de Boompies' in Rouveen.

Decor van het live concert is een sfeervol verlichte boomgaard bij een rijksmonumentale boerderij in buurtschap De Boompies in Rouveen-West.

Het Rijksmuseumorkest is een populair ensemble van accordeonisten en violisten, dat regelmatig bij het Rijksmuseum optreedt. Het orkest brengt klassieke werken van Bach en Schubert evenals de Libertango van Piazzola en Canon van Pachelbel. Ook wordt een aria van Puccini gezongen.

Surprise-act

Voor de organisatie tekenen buurtbewoners en stichting Onder de Boompies (Sous les Arbres), die de regiocultuur wil verbeelden. Jolanda Douma presenteert het vrij toegankelijke concert, dat om 20.30 uur begint. De organisatie heeft ook een surprise-act van een zeer jonge muzikant in petto, die met haar optreden een bijzondere boodschap heeft voor de bezoekers.

Het tuinconcert is de afsluiter van Open Monumentendag 2018. Bij ongeriefelijk weer wordt het evenement afgelast. Dat wordt aangekondigd via weblog Rouveen. 

  1. Doordeweeks is Roelien uit Punthorst verpleegster, maar in het weekend een reddingszwemmer
    PREMIUM
    Doordeweeks - Weekend

    Doorde­weeks is Roelien uit Punthorst verpleeg­ster, maar in het weekend een reddings­zwem­mer

    Door de week werk je voor de baas. Zet je 's avonds de wekker en prop je 's ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

Kop van Overijssel