Volledig scherm
Onder de Boompies. © Onder de Boompies

Rijksmuseumorkest in Rouveense boomgaard

Het Rijksmuseumorkest uit Amsterdam is zaterdag 8 september hoofdgast tijdens het concert 'Onder de Boompies' in Rouveen.

Decor van het live concert is een sfeervol verlichte boomgaard bij een rijksmonumentale boerderij in buurtschap De Boompies in Rouveen-West.

Het Rijksmuseumorkest is een populair ensemble van accordeonisten en violisten, dat regelmatig bij het Rijksmuseum optreedt. Het orkest brengt klassieke werken van Bach en Schubert evenals de Libertango van Piazzola en Canon van Pachelbel. Ook wordt een aria van Puccini gezongen.

Surprise-act

Voor de organisatie tekenen buurtbewoners en stichting Onder de Boompies (Sous les Arbres), die de regiocultuur wil verbeelden. Jolanda Douma presenteert het vrij toegankelijke concert, dat om 20.30 uur begint. De organisatie heeft ook een surprise-act van een zeer jonge muzikant in petto, die met haar optreden een bijzondere boodschap heeft voor de bezoekers.

Het tuinconcert is de afsluiter van Open Monumentendag 2018. Bij ongeriefelijk weer wordt het evenement afgelast. Dat wordt aangekondigd via weblog Rouveen. 

Kop van Overijssel