Volledig scherm
Zwarte Dennen Cross Staphorst © Geert Kleis

Ruim 400 deelnemers aan Zwarte Dennencross bij Staphorst

Ruim 400 hardlopers hebben zaterdag meegedaan aan de dertiende editie van de Zwarte Dennen Cross in het Staphorster bos De Zwarte Dennen. Regionale topatleten verschenen aan de start. 

Organisator Bos Bedden Loopgroep AG ’85 was met zo’n veertig vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden. Om iets terug te doen voor het recreatiegebied De Zwarte Dennen gaat een gedeelte van de opbrengst naar Staatsbosbeheer voor het onderhoud aan het Belevingspad in het bos. Binnenkort wordt dit bedrag bekend gemaakt.

Deelnemers konden kiezen uit een parcours over vijf en tien kilometer. Ook was er een jeugdwedstrijd.

Crosscompetitie

De Zwarte Dennen Cross is de tweede wedstrijd van de Vechtdal Crosscompetitie. De volgende is de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop op zaterdag 12 januari 2019. De vierde en laatste is de ACO van Elderen Crossloop in Ommen op zaterdag 16 februari 2019.

  1. Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijkscadeau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’
    PREMIUM
    Video

    Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijks­ca­deau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’

    Astrid, Peter en hun kameradengroep bezorgen elkaar bij bruiloften traditioneel een dierlijke verrassing. Zo kreeg de ene vriendin twee hangbuikzwijntjes cadeau, en stond bij een ander een Shetlandpony in de achtertuin. En weer een ander stel werd verrast met een afgetimmerd en gevuld kippenhok. Peter en Astrid willen na hun huwelijksfeest van Rambo de Ram af, maar niet iedereen vindt de dierdoorgeverij leuk. ,,Zielig, om elkaar elke keer beesten cadeau te doen.”

Kop van Overijssel