Seksclub in Staphorst? Ik ga er niet over zegt burgemeester

videoDie lelijke puist in de straat, wat moet er op die plek komen? Of wat is de beste locatie voor een nieuwe woonwijk? Burgers en omwonenden kunnen in diverse gemeenten over dit soort vragen beslissen. De zogenoemde nieuwe democratie geeft inspraak buiten de gemeenteraadsverkiezingen om. Een seksclub met woningen erboven? ,,Ik ga er niet over’’, zegt Staphorst-burgemeester Segers.

De één noemt het ‘de nieuwe democratie’, een ander ‘de participatiegemeente’. Wout Wagenmans, wethouder van Raalte, geeft het toe, het klinkt misschien wat klef. ,,Maar ik noem het samendoen.’’ Burgemeester Theo Segers van Staphorst: ,,Samendoen… Goede term. Of samenspel, kun je ook zeggen. De gemeente houdt regie, de mensen die het beste weten wat goed is voor hun omgeving, daar laat je het aan over.’’

  1. Bewoners Staphorst: ‘windmolenpark gevaar voor de omgeving’

    Bewoners Staphorst: ‘windmolen­park gevaar voor de omgeving’

    De windmolenproblematiek in Staphorst, en met name in het gebied de Lommert, houdt de gemoederen flink bezig. Klip en klaar maken bewoners in het beoogde plaatsingsgebied, verenigd in comité Behoud de Lommert, in een brief aan burgemeester Theo Segers, wethouder Alwin Mussche en de fractievoorzitters in de gemeenteraad hun misnoegen kenbaar over de gang van zaken. En het in hun ogen wegwuiven van bezwaren van het ministerie van Defensie.

Kop van Overijssel