Inwoners van Staphorst bedenken van alles om de eikenprocessierups te bestrijden, in de eikenbomen heeft men plastic folie gespannen zodat de rupsen niet naar boven of beneden kunnne kruipen. ,,Niet doen, het werkt averechts", zegt de gemeente Staphorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Staphorst bedenken van alles om de eikenprocessierups te bestrijden, in de eikenbomen heeft men plastic folie gespannen zodat de rupsen niet naar boven of beneden kunnne kruipen. ,,Niet doen, het werkt averechts", zegt de gemeente Staphorst. © Eveline Van Elk

Staphorst roept inwoners op: ‘Geen plastic folie gebruiken in strijd tegen jeukrups!’

In een wanhopige poging om de eikenprocessierups te bestrijden, grijpen inwoners van de gemeente Staphorst naar allerlei huis-, tuin- en keukenoplossingen. Met stip op één: plastic folie gewikkeld om de stam van eikenbomen. Maar de gemeente vraagt inwoners dat weer te verwijderen. ,,Het helpt namelijk niets.”

  1. Twee boeren uit Overijssel in nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw (en deze streekgenoten gingen hen voor)
    PREMIUM

    Twee boeren uit Overijssel in nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw (en deze streekgeno­ten gingen hen voor)

    Het nieuwste seizoen van Boer zoekt Vrouw telt dit jaar twee boeren uit Overijssel. Dat is te zien op een overzichtskaart van het populaire televisieprogramma van KRO-NCRV, waarop twaalf tractoren zijn afgebeeld. Eén van de voertuigen lijkt boven de regio rond Hardenberg te hangen. De andere tractor staat afgebeeld op het grensgebied van Overijssel en Drenthe, in de buurt van Staphorst.

Kop van Overijssel