Volledig scherm
© Thinkstock

Staphorst staat nieuwjaarsfeest op zondag toe

STAPHORST - Om ongeregeldheden tijdens nieuwjaarsnacht te voorkomen, mag in Staphorst die nacht toch feest worden gevierd. Ook al valt nieuwjaarsdag op zondag.

De eerste dag van 2017 is een zondag. Toch hecht het Staphorster college van B en W zoveel waarde aan een rustig verloop van de jaarwisseling dat het nieuwjaarsfeest op evenemententerrein De Tippe in Staphorst gewoon gehouden mag worden. Ook al gaat het feest door op zondag.

"We weten dat de zondagsrust voor een groot deel van de gemeenschap van belang is. Echter, de gemeente heeft ook een taak op het gebied van openbare orde en veiligheid en wil graag de ingeslagen weg met de stichting en de stewards doorzetten. Daarmee neemt de gemeente de verantwoordelijkheid voor een veilige leefomgeving", aldus het college.

Burgemeester Theo Segers: "Afgelopen jaar, mijn eerste oud en nieuw als burgemeester van Staphorst, is de jaarwisseling goed verlopen. Niet alleen 's avonds, ook overdag. Ik hecht er veel waarde aan dat ook dit jaar de jaarwisseling rustig verloopt."

De Stichting Oud & Nieuw tekent voor een grote feesttent op evenemententerrein De Tippe en voor stewards op straat. Deze mensen uit de eigen gemeenschap spreken jongeren aan als het mis gaat. De jarenlange inzet van de stichting heeft geleid tot een rustig verloop van de jaarwisseling, het voorkomen van ongeregeldheden in de oudejaarsnacht en het beperken van schade. Dit jaar afwijken van de werkwijze is volgens de gemeente, na intensief overleg met de stichting en politie, niet wenselijk.

In het verleden heeft de Stichting Oud & Nieuw aangegeven dat er tijdens een jaarwisseling in het weekend geen activiteiten zijn. Met het besluit geeft het college met het oog op de openbare orde en veiligheid de stichting de mogelijkheid een nieuwjaarsfeest op De Tippe te organiseren.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Kop van Overijssel