Volledig scherm
© Thinkstock

Staphorst wil AMBC vergunning verlenen voor uitbreiding crossterrein 't Wiede Gat

STAPHORST - De vergunning voor verandering en uitbreiding van crossterrein 't Wiede Gat in Staphorst, de thuisbasis voor motorsportvereniging AMBC, is nabij. De gemeente wil de vergunning verlenen

De gemeente Staphorst wil de plaatselijke motorsportvereniging AMBC eindelijk een vergunning verlenen voor verandering en uitbreiding van crossbaan 't Wiede Gat in Staphorst. Nu de gemeente kan instemmen met AMBC's vergunningaanvraag vraagt het college de gemeenteraad de ontwerpvergunning ter inzage te leggen.

Op 26 juni vorig jaar heeft de Staphorster motorsportvereniging een nieuwe vergunning aangevraagd. Deze is nodig omdat de AMBC baan 't Wiede Gat wil uitbreiden en herinrichten. Het plan voorziet in de aanleg van een minicrossbaan voor de jeugd, parkeerplaatsen en verhoging van de bestaande geluidswal. De gemeenteraad van Staphorst heeft al eerder maximaal 200.000 euro beschikbaar gesteld voor de aanpassingen aan de crossbaan.

Gaat de gemeenteraad van Staphorst akkoord met de ter inzagelegging, dan wordt de ontwerp omgevingsvergunning gepubliceerd en kunnen zienswijzen op het ontwerpbesluit worden ingediend. Het college en de gemeenteraad kijken naar aanleiding van de zienswijzen of de vergunning definitief aan de AMBC wordt verleend.

Kop van Overijssel