De sollicitatieprocedure voor burgemeester van de gemeente Staphorst kan beginnen nu duidelijk is wat de gemeenteraad én de inwoners graag in hun nieuwe burgemeester zien. Links Theo Segers de laatste kroonbenoemde burgemeester, midden Joop Alssema, zijn voorganger, rechts Gerrit Jan Kok, de huidige waarnemend burgemeester.
Volledig scherm
PREMIUM
De sollicitatieprocedure voor burgemeester van de gemeente Staphorst kan beginnen nu duidelijk is wat de gemeenteraad én de inwoners graag in hun nieuwe burgemeester zien. Links Theo Segers de laatste kroonbenoemde burgemeester, midden Joop Alssema, zijn voorganger, rechts Gerrit Jan Kok, de huidige waarnemend burgemeester. © ad100

Staphorst zoekt ‘daadkrachtige, empathische, integere en verbindende’ burgemeester (en dat mag ook een vrouw zijn)

Heel opzienbarend zijn de eisen en wensen van Staphorst voor de nieuwe burgemeester van de gemeente niet. ‘Daadkrachtig, verbindend, stressbestendig, consequent, empathisch, benaderbaar’ zijn enkele van de gevraagde kenmerken, eigenlijk hetzelfde als de vorige keer. En het mag ook een vrouw zijn, maar zij wordt dan wel de eerste in Staphorst.

  1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
    Play

    Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

  2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
    Play

    Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Kop van Overijssel