Volledig scherm
Modellen showen in het kleine kerkje van IJhorst met lef de Staphorster klederdracht 2.0. © Wilbert Bijzitter

Staphorster dracht met lef op de catwalk

Lef. Dat is het thema van Staphorst op de Catwalk editie 2019. Voor deze zesde nieuwe show in de protestantse kerk in IJhorst hebben 22 ontwerpers in totaal 49 op de Staphorster klederdracht geïnspireerde stukken met lef ingezonden.

,,Verrassend’’, zegt initiatiefneemster en creatieveling Annet van Strik over hetgeen op de catwalk in de kerk wordt getoond. De zes modellen die de Staphorster dracht met lef showen - gisteravond en vanavond - kunnen in totaal rekenen op een kleine vierhonderd belangstellenden. Daarmee is de kerk tot twee keer toe uitverkocht.

,,We hebben zo langzamerhand een vast team dat stukken maakt, de ontwerpen showt en achter de schermen helpt’’, zegt Van Strik. ,,Hoofdzakelijk uit Staphorst, maar we hebben ook een paar hoeden die een man uit Zeeland heeft gemaakt en stukken van een kleermaakster uit Groningen.’’ Ook cursisten van de opleiding Staphorster stipwerk hebben ontwerpen ingezonden en zelf laat Van Strik zich ook niet onbetuigd.

  1. Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijkscadeau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’
    PREMIUM
    Video

    Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijks­ca­deau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’

    Astrid, Peter en hun kameradengroep bezorgen elkaar bij bruiloften traditioneel een dierlijke verrassing. Zo kreeg de ene vriendin twee hangbuikzwijntjes cadeau, en stond bij een ander een Shetlandpony in de achtertuin. En weer een ander stel werd verrast met een afgetimmerd en gevuld kippenhok. Peter en Astrid willen na hun huwelijksfeest van Rambo de Ram af, maar niet iedereen vindt de dierdoorgeverij leuk. ,,Zielig, om elkaar elke keer beesten cadeau te doen.”

Kop van Overijssel