Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Archief ANP

Vrijspraak voor oud-directeur keukenbedrijf uit Staphorst die personeel bedreigd zou hebben

De oud-eigenaar van een keukenbedrijf uit Staphorst en medewerkers daarvan liggen al jaren met elkaar overhoop. Maar bedreigde de 76-jarige man de werknemers met zware mishandeling? Nee, beantwoordde de rechter die vraag maandag.

De 76-jarige Hendrik T. uit Staphorst is niet alleen oud-eigenaar maar tevens de buurman van het keukenbedrijf. Sterker nog: zijn woning en bedrijfsgebouwen lopen naadloos in elkaar over. Zijn zussen hebben het bedrijf voortgezet maar Hendrik is nog altijd voor 15 procent eigenaar. Onderling is er veel haat en nijd. Medewerkers vinden het vervelend dat de man regelmatig in het bedrijf rondscharrelt. Maar het is mijn eigen terrein, reageerde de man maandag tegenover de politierechter. In december 2018 staat T. met een balk in zijn handen tegenover twee medewerkers van het bedrijf. Hij is het zat dat ze hem met hun mobieltjes filmen. Hij zei dat hij het mobieltje uit een van hun handen zou slaan als ze bleven filmen. 

Eis

Het beeldmateriaal van een van de medewerkers samen met de aangiftes is voor de officier van justitie voldoende om een voorwaardelijke taakstraf van 21 uur te eisen. Het verwijt dat meneer in oktober dat jaar dreigde het bedrijf in de fik te steken, achtte hij niet bewezen.

Filmpje

Wat de raadsman van T. betreft wordt de man helemaal vrijgesproken. Hij heeft sterk het gevoel dat het filmpje opgezet is om T. in de val te lokken. En dat de strafzaak wordt misbruikt om sterker te staan in een civiele zaak die de oud-directeur heeft aangespannen tegen het bedrijf. Die zaak gaat om veel geld. T. hoorde het met armen gevouwen op de borst aan. Hij is gefrustreerd over het feit dat medewerkers hem wantrouwen. Hij heeft het er zichtbaar moeilijk mee. De rechter zag onvoldoende bewijs voor beide verwijten. ,,Dus ik spreek u vrij’', besloot ze.

  1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
    PREMIUM

    Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

    Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.

Kop van Overijssel