Waterschap Drents Overijsselse Delta streeft naar duurzaam waterbeheer in de gebieden Spoortippe en Punthorst. In het zuidelijkste puntje van de gemeente wil het waterschap de aan te leggen waterberging Beentjesgraven combineren met een zonnepark.
Volledig scherm
Waterschap Drents Overijsselse Delta streeft naar duurzaam waterbeheer in de gebieden Spoortippe en Punthorst. In het zuidelijkste puntje van de gemeente wil het waterschap de aan te leggen waterberging Beentjesgraven combineren met een zonnepark. © Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterberging vol zonnepanelen in uiterste puntje van Punthorst

Waterschap Drents Overijsselse Delta gaat in het uiterste puntje van Punthorst de waterberging Beentjesgraven combineren met een zonneparkje. De zonnepanelen in het vier hectare grote gebied komen op pootjes, zodat ze niet in het water staan als de berging in gebruik is.

 1. Vrachtwagenchauffeur Anita (37) uit IJhorst wordt nu al herkend van tv-serie: ‘Wil vooroordelen wegnemen’
  PREMIUM

  Vrachtwa­gen­chauf­feur Anita (37) uit IJhorst wordt nu al herkend van tv-serie: ‘Wil vooroorde­len wegnemen’

  Ze was 4 en wist zeker dat ze vrachtwagenchauffeur wilde worden. Papa en mama Roozeboom dachten dat het over zou gaan en dat hun dochter een leuk beroep in de zorg zou vinden. Inmiddels zit Anita (37) uit IJhorst al bijna twintig jaar ‘op’ de vrachtwagen en laat op tv zien hoe het is in een mannenwereld overeind te blijven. ,,We maken zelf ook lompe opmerkingen.”
 1. Opnieuw autobrand; zesde auto van dit jaar in Apeldoorn
  Play

  Opnieuw autobrand; zesde auto van dit jaar in Apeldoorn

 2. de Stentor Nieuws Update: Dode bij brand in Wilp en verdachte granaathanger opgepakt
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Dode bij brand in Wilp en verdachte granaathan­ger opgepakt

  27 januari

Kop van Overijssel