Volledig scherm
Starbucks © AP

Weg vrij voor Starbucks langs A28

Er komt een vestiging van koffiegigant Starbucks langs de A28 bij Staphorst. Het Shell-tankstation wordt daarmee uitgebreid.

De gemeenteraad van Staphorst besloot deze week unaniem de benodigde verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de bouw van de koffiezaak.

Hoewel langs de rijksweg, is dit grondgebied van de gemeente Staphorst en de gemeente moet er dan ook toestemming voor geven. Hoewel de SGP niet tegenstemde, wenste Henk Kin namens deze fractie nadrukkelijk wel een stemverklaring af te geven. ,,Met een bezwaard hart gaan we akkoord. Wij zijn tegen de zondagsopenstelling van de koffiegelegenheid. Wij vinden het belangrijk dat de zondag een rustdag blijft vanwege het christelijke karakter, maar ook vanwege het maatschappelijk en sociale karakter. Jongere werknemers zitten steeds vaker langdurig thuis vanwege werkstress. Het is belangrijk om op tijd rust te nemen”, aldus Kin.

Liefst zondag dicht

Het liefst had de SGP gezien dat de zaak op zondag op slot blijft, maar de fractie weet ook dat ze er niets tegen kan doen. Een dergelijke voorziening valt onder de ontheffing in de Winkeltijdenwet, net als bijvoorbeeld restaurants. Ook het nabijgelegen Waanders is op zondag open.

Shell gaf eerder al aan bij haar tankstation bij Staphorst een Starbucks te willen bouwen. De oliegigant loopt hiermee vooruit op de komst van laadpalen voor elektrische auto’s bij dit tankstation op verzorgingsplaats Dekkersland.

Normale Starbucks

Omdat Shell verwacht dat bezoekers langer op de parkeerplaats moeten verblijven wanneer de auto aan de lader staat, wil ze die koffiezaak met zitgelegenheid. Hoewel de koffiezaak onder de vleugels van Shell valt, doet het verder in alles denken aan een reguliere Starbucks.

Kop van Overijssel