Volledig scherm
Een stalbrand aan de Klaas Kloosterweg West in Staphorst. © Henry Wallinga

Zeven pinken raken gewond bij stalbrand in Staphorst

updateBij een stalbrand in Staphorst zijn zeven pinken gewond geraakt. De jonge koeien konden op tijd uit de stal gehaald worden, maar liepen hierbij wel brandwonden op. De brandweer had na de ontruiming de ruimte had om de stal te blussen.

Brandweerlieden rukten even voor 20.00 uur uit voor een stalbrand aan de Klaas Kloosterweg West in Staphorst. In de stal stonden zeven pinken, jonge koeien. De pinken konden voordat de brandweer arriveerde al uit de stal gehaald worden. Hierbij liepen zij wel brandwonden op. Een veearts kon de dieren ter plekke behandelen. 

Hoewel de brandweer de stalbrand binnen een half uur onder controle had, zorgde de brand wel voor grote rookpluimen in de omgeving van de stal aan de Klaas Kloosterweg West. Hooi in de schuur vloog in brand. Met een shovel is de hooi uit de schuur gehaald en vervolgens buiten geblust door de brandweer. Het dak van de schuur raakte beschadigd. Hoe het hooi is gaan branden is onbekend.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijkscadeau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’
    PREMIUM
    Video

    Rambo de Ram als ‘hilarisch’ huwelijks­ca­deau voor Astrid en Peter: ‘We willen er vanaf’

    Astrid, Peter en hun kameradengroep bezorgen elkaar bij bruiloften traditioneel een dierlijke verrassing. Zo kreeg de ene vriendin twee hangbuikzwijntjes cadeau, en stond bij een ander een Shetlandpony in de achtertuin. En weer een ander stel werd verrast met een afgetimmerd en gevuld kippenhok. Peter en Astrid willen na hun huwelijksfeest van Rambo de Ram af, maar niet iedereen vindt de dierdoorgeverij leuk. ,,Zielig, om elkaar elke keer beesten cadeau te doen.”

Kop van Overijssel