1200 bezoekers feesten op Eeserwold in lederhosen en dirndls

VideoOp Eeserwold is na jaren van afwezigheid weer een groot bierfeest gehouden. Een apres-ski-feest met een vleugje ‘oktober’, getuige de Duitse kledij, grote bierpullen en veel gezelligheid. 

Meer dan duizend kaarten werden verkocht en de bezoekers lieten het zich dan ook goed smaken. Ook de presentatie van verschillende artiesten - Johnny Bockwurst, Wouter de Polkaman en minder bekende muzikanten - gebeurde op een leuke manier. Organisator Jorn Slager had onder meer een skigondel geregeld, zodat de muzikanten letterlijk naar grote hoogten werden gebracht.

Volledig scherm
Na jaren werd er weer een Oktoberfest georganiseerd op het Eeserwold. © Wilbert Bijzitter
  1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
    PREMIUM
    video & foto's

    Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

    Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel