Volledig scherm
Een gedeelte van de A32 bij Steenwijk was maandag enige tijd afgesloten, opdat de technische recherche onderzoek kon doen. © Compact Media

A32 bij Steenwijk na twee uur onderzoek vrijgegeven

De A32 tussen Steenwijk-Zuid en Steenwijk-Noord is maandag na zo'n twee uur onderzoek van de technische recherche weer opengesteld voor het verkeer. Omstreeks 17.00 uur sloot de politie een gedeelte af om naar sporen te zoeken van de mogelijke schietpartij 's ochtends.

Wat het onderzoek heeft opgeleverd, kon politiewoordvoerder Frank Brouwer nog niet aangeven. ,,Op zijn vroegst kunnen we er morgen (dinsdag, redactie) meer over vertellen.’’

Vuurwapen

Bij een verkeersruzie tussen Witte Paarden en de A32 bij Steenwijk zou maandagochtend mogelijk zijn geschoten. Bestuurders van een zwarte bestelbus en van een blauwe Citroën C1 kregen het met elkaar aan de stok. Volgens de politie zou de chauffeur van de bestelbus met een vuurwapen hebben geschoten op de personenauto. Niemand is gewond geraakt.

Later heeft de politie bij de afslag Wolvega de bestuurder van de Citroën opgevangen. De zwarte bestelbus is nog niet opgespoord.

Kop van Overijssel