Volledig scherm
© Thinkstock

'Aantal verwarde personen stijgt niet in Steenwijkerland'

STEENWIJKERLAND - ,,In Steenwijkerland is geen toename van het aantal verwarde personen op straat", zegt Gerard Bijl van de politie Steenwijkerland. Hij reageert daarmee op cijfers in de media, waaruit blijkt dat er landelijk wel een toename is van het aantal verwarde personen.

Regelmatig wordt via Burgernet een oproep gedaan om naar verwarde personen uit te kijken, en dat heeft vaak succes. In 2015 heeft de politie in Steenwijkerland 238 verwarde personen geregistreerd. ,,We zitten nu halverwege november op in totaal 216 meldingen. Dat komt dus neer op zo'n twintig mensen per maand. En uit de cijfers blijkt dus dat er geen sprake is van een toename."

Valt mee
Bijl noemt de cijfers niet verontrustend. ,,Als je het vergelijkt met andere gemeenten van dezelfde omvang valt het hier reuze mee. Er zitten ook herhalingsmeldingen tussen, mensen die vaker in een jaar als verward persoon worden aangemerkt en geregistreerd."
Voor verwarde personen wordt nadat ze zijn aangetroffen veelal een begeleidingstraject gestart. ,,Dat kan bijvoorbeeld in samenwerking met een huisarts, maatschappelijk werk of verslavingszorg."

Kop van Overijssel