Adalia Hoeve Scheerwolde wil vluchtelingen onderdak bieden

SCHEERWOLDE - De Adalia Hoeve bij Scheerwolde wil weer alleenstaande minderjarige vluchtelingen opvangen. Deze keer biedt de zorgboerderij onderdak aan een kleine 20 asielzoekers.

Henk en Anieta Roordink van de zorghoeve aan de provinciale Blokzijlseweg bij Scheerwolde hebben tot april dit jaar ook al onderdak geboden aan alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Op het hoogtepunt heeft de Adalia Hoeve 35 tot 40 vluchtelingen onderdak geboden. Allemaal bijeen in de hoeve. Dat niet weer, vinden de Roordinks. "Zeven nationaliteiten, verschillende culturen en de enorme problematiek die de mensen meenemen, wij zijn van mening dat die mensen niet allemaal bij elkaar moeten zitten", zegt Henk Roordink.

Privacy
Opvang van alleenstaande minderjarige vluchtelingen prima, maar wel kleinschalig met meer privacy. De Roordinks hebben met de gemeente Steenwijkerland en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om tafel gezeten om de opvangmogelijkheden in de hoeve te bespreken. Op voorspraak van de gemeente wil Henk Roordink acht woonunits plaatsen in en bij de schuur op het erf. Daartoe heeft hij bij de gemeente Steenwijkerland een omgevingsvergunning aangevraagd.

Kop van Overijssel