Agenten in kogelvrije vesten vergrendelen centrum Steenwijk, later man in Zwolle als verdachte gepakt

Update | videoAgenten hebben vanmiddag het centrum van Steenwijk afgezet na de melding dat er iemand gezien was met een vuurwapen in de Oosterstraat. Een arrestatieteam in kogelvrije vesten deed een inval in een pand in die straat, maar trof daar niemand aan. Later werd naar aanleiding van deze zaak een man in Zwolle aangehouden, zo meldt de politie via Twitter.

Volgens politie-woordvoerder Nicôle van Voorst had de grootschaligheid van de actie niet te maken met de schietpartij die vannacht in de stad heeft plaatsgevonden. ,,Als er een melding komt van iemand met een vuurwapen, dan zetten we altijd hoog in.”  Al het winkelend publiek werd tijdens de actie op afstand gehouden. Een deel van het centrum werd met linten afgezet. Inmiddels hebben de agenten het centrum weer vrijgegeven.

Aanhouding in Zwolle

Zaterdag even voor 21.00 uur kon de politie melden dat in Zwolle een man was aangehouden, naar wie ze in Steenwijk hadden gezocht. In de tweet legt de politie overigens wel een duidelijke link met de schietpartij de nacht ervoor.

Kop van Overijssel