Volledig scherm
PREMIUM
De witte © Henry Wallinga

André uit Steenwijk stapt vrijwel ongedeerd uit verpletterde auto: ‘we reden een horrorscenario in’

Hij klinkt nog wat krakkemikkig, maar vermoedelijk houdt André Lampe uit Steenwijk niets over aan het ongeval waarbij een boom vorige week bij Zwartsluis zijn auto verpletterde. Lichamelijk althans, want als je op het nippertje aan de dood ontsnapt gaat dat je niet in de koude kleren zitten. ,,Je rijdt een horrorscenario in.”

Lampe, onder meer bekend als columnist van de Steenwijker Courant, reed dinsdagavond op de N334 bij Zwartsluis toen door het hevige noodweer en stevige windstoten voor en achter hem allerlei reuzen van bomen omvielen. Eentje viel vlak achter zijn witte auto, maar een andere klapte vol op de motorkap. ,,Maar je moet er niet aan denken dat deze op het dak was beland”, laat Lampe weten. Hij wil liever niet teveel over het ongeval vertellen, ook omdat zijn collega's die bij hem in de auto zaten dat hebben gevraagd. ,,Het heeft ons aangegrepen, en ik heb het er best moeilijk mee. Als ik naar bed ga zie ik het voor me.” 

  1. Elly (62) uit Steenwijk was de Lieke Martens van de jaren 70: ‘Ik ben gewoon te vroeg geboren’
    PREMIUM

    Elly (62) uit Steenwijk was de Lieke Martens van de jaren 70: ‘Ik ben gewoon te vroeg geboren’

    Met het Nederlands Elftal als een serieuze kandidaat voor de wereldtitel is de Oranjekoorts in ons land flink toegenomen. Ook bij Elly Tiapasanea-Manuputty begint het zo langzamerhand te kriebelen. Niet zo gek, want de nu 62-jarige Steenwijkse is ex-international. In 1978, toen vrouwenvoetbal nog damesvoetbal was en de vooroordelen niet van de lucht waren, speelde ze vier interlands, waarin ze twee keer scoorde. Ruim veertig jaar na dato komen de plakboeken op tafel en haalt ze herinneringen op.

Kop van Overijssel