Volledig scherm
PREMIUM
Taco en Aafke Jongman kunnen weer even ademhalen en ploffen neer op een uitgezaagde boomstam. De stam is een 'erfenis' van de grote windhoos. Op de achtergrond is de schade aan de scheur nog duidelijk zichtbaar. © Pedro Sluiter Foto

Benefiet om enorme stormschade aan De Oldenhof in Vollenhove te herstellen

De schade aan de natuur rond landgoed en camping De Oldenhof in Vollenhove is na de storm van drie weken terug zo groot, dat eigenaren Taco en Aafke Jongman een benefietdag organiseren. Met de opbrengst moet een deel van de lanenstructuur worden hersteld. En daarmee de ziel van de Oldenhof enigszins terugkeren. 

Of het nu een valwind, windhoos of tornado was, daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Maar feit is dat de storm die drie weken terug over landgoed De Oldenhof raasde en bomen optilde alsof het vederlichte parasols waren, zijn sporen heeft nagelaten. Diepe sporen, en die hopen eigenaren Aafke en Taco Jongman met een benefietochtend en -middag uit te wissen. ,,Er is zoveel schade aan de bomen en de lanen, dat herstel je niet à la minute”, legt Taco uit. ,,Met een paar tientjes ben je er dan ook niet. We organiseren nu een benefietdag, of hoe je het ook wil noemen. En hebben daarvoor een poster gemaakt. ‘Hulpactie opruimen en herstel stormschade’, staat erop. Het zou leuk zijn als het wat oplevert.”

Kop van Overijssel