Volledig scherm
Voor de zwaar gedupeerde ondernemers Henk en Yvonne Wildeboer wordt op 20 november in het Gieterse Kulturhus een benefietconcert gehouden. © Wilbert Bijzitter

Benefietconcert voor gedupeerde Gieterse punterbouwer

GIETHOORN Hartverwarmend is het nu al, zelfs zonder dat er ook maar een noot is gespeeld. Het geplande benefietconcert van Gieterse muzikanten voor de zwaar gedupeerde ondernemers Henk en Yvonne Wildeboer is een mooie geste van het dorp.

Op 20 november barst Kulturhus De Eendracht uit z'n voegen voor een bijzondere muzikaal samenzijn. Het is de bedoeling het door brand getroffen gezin een hart onder de riem te steken. Giethoorn was in shock toen eind vorige maand de historische punterwerf van de familie Wildeboer aan de Beulakerweg werd verwoest door brand.

Mannenkoor De Flagellanten nam het initiatief voor een benefietconcert. De Ierse zanggroep Lisdoonvarna, Piratenkoor De Waterlanders en de mannen van Easy & Free met hun Ierse en maritieme folk volgden. Samen zorgen ze op 20 november voor een swingend concert in de grote zaal van het Kulturhus die gratis ter beschikking is gesteld. Iedereen werkt verder belangeloos mee; de bar wordt bemenst door vrijwilligers.

Het benefietconcert voor Punterwerf Wildeboer begint zondag 20 november om 14.30 uur. De entree is gratis, een bijdrage in de bus wordt op prijs gesteld.

Kop van Overijssel