Volledig scherm
Marlisa en Diederik Wareman bij de otters in hun kleinschalige dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. © Wilbert Bijzitter

Benefietdag voor kruidige kasvulling Taman Indonesia

KALLENKOTE Met nog twee weken te gaan, staat de teller van de crowdfundactie van Taman Indonesia in Kallenkote op ruim 18.000 euro. Daarmee is tot nu toe 91 procent van de minimaal benodigde 20.000 euro behaald.

In het kleinschalige dierenpark is de bouw van een kas met Indonesisch voorportaal begonnen. Marlisa en broer Diederik Wareman hopen dat de tropische kas bij de start van het seizoen in april klaar is. Voor de 'vulling' van de kas met Indonesische kruiden, fruitbomen en een sawa hebben de Waremans een crowdfundactie opgezet. Om de laatste centen bijeen te sprokkelen, houden broer en zus zondag een benefietdag. Belangstellenden kunnen voor 5 euro het bouwterrein bezichtigen, er zijn speciale voederingen en het entreebewijs geldt als lotnummer. De 'knotsgekke veilingmeesteres' Jolo leidt de gratis toegankelijke veiling in het eethuis, waar bezoekers om 18.00 uur tegen betaling kunnen deelnemen aan het buffet.

Kop van Overijssel