Olen Holz voor het beoogde villapark. ,,Met gewone woningen had ik nog kunnen leven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Olen Holz voor het beoogde villapark. ,,Met gewone woningen had ik nog kunnen leven.” © Wilbert bijzitter

Beoogd watervillapark stuit op grote weerstand buurt: ‘Laatste stukje Giethoorn dat nog niet is verpest’

De graafmachines rijden al af en aan bij de Kloostersteeg in Giethoorn. Maar als het aan buurtbewoners ligt, komt daar snel een einde aan. Hoewel in de nabije toekomst achttien ‘luxe watervilla’s’ moeten verrijzen op het terrein van de oude camping Kroek, is een deel van de buurt daar fel op tegen. ,,Dit gaat tegen koste van de leefbaarheid.”

6 reacties

 • I jonge

  2 maanden geleden
  De gemeente Steenwijkerland zou eens een onderzoekscommissie in moeten stellen , naar de “ toegevoegde” waarde voor Giethoorn bij de al bestaande villa/water parken! Al zou een gesprek met buurt bewoners van zo’n vakantiepark ook al duidelijkheid verschaffen.
 • Miny Nales

  2 maanden geleden
  Waarom woningen voor starters? Seniorenwoningen zou volgens mij beter zijn. En alleenstaanden Kunnen die hun grote huizen verkopen en schuift alles weer op.wanneer er een ouderenwerk komt is dit ook handiger voor de thuiszorg etc.
 • WIchert ter Steege

  2 maanden geleden
  Boeren moeten weg bij de natuurgebieden omdat ze teveel stikstof uitstoten en een villapark waar veel auto's komen ,stoten die geen stikstof uit? Maar zoals gewoonlijk geld is macht en als er dan gebouwd mag worden, bouw dan woningen voor starters. Die zijn hard nodig. Dure recreatiewoningen zijn er al genoeg.
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Tja het grote geld heeft het in Nederland al jaren voor het zeggen...ook hier weer..stop daar een mee en zorg dat minder rijk bedeelden een een huur huis kunnen krijgen!!!
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Wat heb je nou aan een water villawijk ? Helemaal niks. Bouw gewoon huurwoningen, is veel harder nodig dan dit !
 1. Impact van coronaperiode op jongeren is groot: ‘Blijkbaar niet zo makkelijk het leven zo weer op te pakken’
  PREMIUM
  18

  Impact van coronaperi­o­de op jongeren is groot: ‘Blijkbaar niet zo makkelijk het leven zo weer op te pakken’

  Meer dan de helft van jongvolwassenen in de GGD-regio’s IJsselland en Flevoland ervaart psychische klachten. Velen zijn eenzaam en hebben suïcidale gedachten. Tessa Overmars, onderzoeker publieke gezondheid bij de GGD IJsselland: ,,We zijn twee jaar verder nadat we de eerste effecten zagen van corona en eigenlijk is er niet zoveel veranderd. Dat baart zorgen.”
  Zwolle, Staphorst