Volledig scherm
© ANP

Beregeningsverbod in gebied tussen Steenwijk en Meppel

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft een beregeningsverbod ingesteld voor het gebied tussen Steenwijk en Meppel.

Het verbod op het onttrekken van oppervlaktewater geldt deze vrijdag vanaf 12.00 uur in Nijeveen-Kolderveen en Paardeweide-Veendijk. In deze gebieden mag geen water uit sloten, weteringen, beken en kanalen worden gebruikt voor het beregenen van akkers, weilanden en tuinen.

WDODelta wil met het verbod verdere daling van het waterpeil voorkomen en voldoende voorraad houden voor de warme en droge periode, die nog wordt verwacht. Het verbod geldt voor onbepaalde tijd en is niet van toepassing op drinkwater voor vee of het blussen van branden.

  1. Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneperveen
    PREMIUM

    Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneper­veen

    Met hun droge worsten, hun kant-en-klaarmaaltijden en hun hamsoorten gooiden de slagers en worstenmakers van Slagerij Lantinga uit Wanneperveen en Meppel zulke hoge ogen bij de Europese slagersvakwedstrijden van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, dat ze zich nu Nationaal Kampioen van Nederland mogen noemen. ,,Het is de Champions League van de slagersvakwedstrijden", zegt een trotse Bert-Jan Lantinga, eigenaar van de slagerij.

Kop van Overijssel