Bert Beltman
Volledig scherm
Bert Beltman © eigen foto

Bert Beltman (VVD) neemt raadszetel Wim Stapel over in Steenwijkerland

Bert Beltman is binnen de VVD in Steenwijkerland de opvolger van Wim Stapel, die onlangs vertrok als gemeenteraadslid. De fractie die in de raad vier zetels is daarmee weer compleet.

Beltman, geboren in 1956, woont in Tuk en stond bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als achtste op de kandidatenlijst. Nadat de partij vier zetels binnenhaalde, maakte Beltman deel uit van de steunfractie. Beltman zal vermoedelijk tijdens de raadsvergadering van 5 november worden beëdigd.  

Wim Stapel zette na bijna tien jaar een punt achter zijn loopbaan als raadslid in Steenwijkerland. De VVD’er wil met zijn eigen bedrijf ook gaan werken aan projecten in de eigen gemeente en vindt dat niet te combineren. 

  1. Historisch binnenvaartschip lag twee jaar in Steenwijker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestemming’
    PREMIUM

    Historisch binnen­vaart­schip lag twee jaar in Steenwij­ker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestem­ming’

    Officieel is hij inwoner van Steenwijkerland, maar echt welkom voelt Piet van Schendel zich niet meer. De schipper en eigenaar van het historische binnenvaartschip Disponibel lag twee jaar lang met zijn schip in de haven van Steenwijk, maar moest ruim een maand geleden onder dwang de haven verlaten. Nu ligt hij met zijn schip in de Weerribben: ,,Ik ga waar de wind waait.”

Kop van Overijssel