Volledig scherm
Bert Beltman © eigen foto

Bert Beltman (VVD) neemt raadszetel Wim Stapel over in Steenwijkerland

Bert Beltman is binnen de VVD in Steenwijkerland de opvolger van Wim Stapel, die onlangs vertrok als gemeenteraadslid. De fractie die in de raad vier zetels is daarmee weer compleet.

Beltman, geboren in 1956, woont in Tuk en stond bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als achtste op de kandidatenlijst. Nadat de partij vier zetels binnenhaalde, maakte Beltman deel uit van de steunfractie. Beltman zal vermoedelijk tijdens de raadsvergadering van 5 november worden beëdigd.  

Wim Stapel zette na bijna tien jaar een punt achter zijn loopbaan als raadslid in Steenwijkerland. De VVD’er wil met zijn eigen bedrijf ook gaan werken aan projecten in de eigen gemeente en vindt dat niet te combineren. 

 1. Miljoenen voor fietspaden Steenwijkerland om toerist verder te laten kijken dan alleen Giethoorn: iedere meter kost 147 euro
  PREMIUM

  Miljoenen voor fietspaden Steenwij­ker­land om toerist verder te laten kijken dan alleen Giethoorn: iedere meter kost 147 euro

  De gemeente Steenwijkerland en de provincie trekken de komende jaren zo'n 4,8 miljoen euro uit om twaalf fietspaden in de Kop van Overijssel aan te pakken en de Steenwijkerweg bij Willemsoord her in te richten. Doel ervan is om de massale toeristenstroom naar vooral Giethoorn beter te verspreiden over de gemeente en de regio. Er zit echter nog wel een addertje onder het gras: PFAS.
 2. Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt
  video

  Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt

  De politie heeft vandaag drie No Surrender-leden opgepakt. De drie mannen, uit Noordwolde en Vledder, worden verdacht van het helen en omkatten van zo’n vijftig gestolen voertuigen. De arrestaties zijn onderdeel van een groot politieonderzoek, waarbij vanmorgen invallen zijn gedaan in vijf panden in Noordwolde, Steenwijk en Vledder. Bij een autobedrijf in Steenwijk werd de handelsvoorraad in beslag genomen.

Kop van Overijssel