Theo Versteeg, Vrouwk Weemstra en Bert Meijerink voor de Kunstbunker in Paasloo.
Volledig scherm
Theo Versteeg, Vrouwk Weemstra en Bert Meijerink voor de Kunstbunker in Paasloo. © Wilbert Bijzitter

‘Best bewaarde geheim van Paasloo moet gedeeld worden’

'Het best bewaarde geheim van Paasloo', zo staat de Kunstbunker in de streek bekend. Een werkgroep broedt nu op plannen om het bijzondere verhaal van deze kunstopslag met het publiek te delen. Ze is daarover in gesprek met de provincie Overijssel, die het leegstaande voorhuis wil verhuren.

 1. Miljoenen steun ligt klaar voor toerisme in Steenwijkerland
  PREMIUM

  Miljoenen steun ligt klaar voor toerisme in Steenwij­ker­land

  Glimmend van trots liet de gemeente Steenwijkerland deze week weten dat Regio Zwolle in totaal 3,75 miljoen klaar legt voor twee projecten op het gebied van toerisme. De provincie Overijssel heeft 4 miljoen euro toegezegd en hetzelfde bedrag is door de gemeente opzij gezet. Steenwijkerland investeert al dat geld voor een flinke oppepper van het NS-station in Steenwijk en in Ossenzijl komt een European Wetland Center .
 2. Vrouwen Steenwijker wielerclub rijden monsterrit voor Pink Ribbon
  PREMIUM

  Vrouwen Steenwij­ker wielerclub rijden monsterrit voor Pink Ribbon

  Een rit van pak 'm beet 26 kilometer op de teller vonden ze al een hele prestatie. Maar dat was vóór de ultieme monsterrace dwars door Drenthe, Groningen en Friesland. De afgelopen drie dagen trapten acht vrouwen van de Steenwijker wielerclub Het Pijnlijke Zadeltje een dikke 300 kilometer weg. Voor Pink Ribbon, dat onderzoek financiert in de behandeling van borstkanker. De score voor het goede doel: maar liefst 10.000 euro.

Kop van Overijssel