Volledig scherm
© Thinkstock

Bewoner Wetering moet van rechter biezen pakken

WETERING/ZWOLLE - De huidige bewoner van een woning in Wetering eiste twee weken geleden in de rechtbank in Zwolle dat de oplevering van zijn woning aan de bank gestopt moet worden. Elke dag dat hij langer in de woning blijft, kost hem 10.000 euro.

De rechter veegde deze week niet alleen die eis van tafel, maar besliste ook dat de bewoner zelf twee weken de tijd krijgt om zijn boeltje te pakken en de woning kaal op te leveren aan de bank.

Verkocht
De bank had, als gevolmachtigde, de woning verkocht aan een koper, maar de oplevering werd uitgesteld. De koper stapte naar de rechter en die bepaalde eind september dat de bank alsnog tot oplevering van de woning moest overgaan. De bank wilde dat vonnis wel nakomen en de koper was het wachten ook beu.

Weigering
De huidige bewoner weigerde echter te vertrekken. Die sleepte daarop koper en bank voor de rechter, omdat hij vindt dat de bank buiten haar volmacht is getreden en daarom niet bevoegd was de woning in Wetering te verkopen.

De bank betwistte dit en de rechter liet weten dat in het vonnis van zijn collega eind september vastgesteld is dat de bank als volmacht gerechtigd was tot het aangaan van de verkoopovereenkomst. Hij bepaalde dan ook, zoals bank en koper als tegeneis stelden, dat de huidige bewoner zijn biezen binnen twee weken moet pakken en legde een dwangsom van 10.000 euro op voor elke dag dat hij langer in de woning blijft.

Kop van Overijssel