Albert Jan Vos van de Luxor-theaters spoelt de laatste Heineken door de ‘gootsteen’. Hij is klaar met het biermerk dat ‘gewoon’ actief blijft in Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Jan Vos van de Luxor-theaters spoelt de laatste Heineken door de ‘gootsteen’. Hij is klaar met het biermerk dat ‘gewoon’ actief blijft in Rusland. © Wilbert bijzitter

Bioscoopbaas Albert Jan doet Heineken in de ban: ‘Onze Nederlandse trots, maar fatsoen nul komma nul’

met videoHou je van een biertje bij de film? Reken er niet op dat je in de bioscopen van Albert Jan Vos in Steenwijk en Meppel Heineken krijgt. ,,Ik tap inderdaad uit een ander vaatje’’, reageert de ondernemer. Dat heeft alles te maken met de Russische agressie in Oekraïne én met Arjen Lubach.

59 reacties

 • Stefan Jansen

  3 maanden geleden
  Heineken is sowieso geen bier, maar pils. En pils is niet te zuipen, waarvan Heineken het ergste is. Geef mij maar een echt Belgisch biertje. Duizend keer lekkerder.
 • Marjon van Hout

  3 maanden geleden
  Ik zal zowiezo geen Heineken drinken. Gegarandeerd de volgende dag hoofdpijn, nee dank u.
 • Kas van Dam

  3 maanden geleden
  @Henk Van der vlugt, Heineken bier onder een contract is goedkoper dan menig budget bier. Dus kans is héél groot (nagenoeg zekerheid) dat hij nu juist meer betaalt voor de inkoop.
 • Kas van Dam

  3 maanden geleden
  @Frank Bruggeman, allen die dat zeggen hebben het begrepen. U niet. Door ons als wereld collectief tegen Rusland te keren geef je een heel krachtig signaal richting de Russische bevolking dat geen propaganda tegen kan houden. En het werkt. De onvrede in Rusland neemt toe, evenals het verzet tegen Poetin. De opmerking dat één biermerk daar geen verschil maakt is weliswaar terecht, maar dat geldt ook voor één (of zelfs duizend) stemmen bij een verkiezing. Toch is dat belangrijk.
 • Maikel Ligtvoet

  3 maanden geleden
  Gelukkig is Grolsch in Japanse handen.