Volledig scherm
Corso in Sint Jansklooster

Bloemencorso in ​Sint Jansklooster bestaat dit jaar uit twaalf wagens

SINT JANSKLOOSTER - In Sint Jansklooster trekken vrijdag 19 augustus twaalf dahliawagens door de straten tijdens het jaarlijkse Bloemencorso Sint Jansklooster.

De dahliareuzen rijden vanaf 14.00 uur door het dorp voor het middagcorso. Dat is het moment dat de twaalf versierde wagens een beoordeling van de jury krijgen. De prijsuitreiking is vlak voor het avondcorso. Dan zijn de dahliawagens verlicht en rijden ze vanaf 20.30 uur door de straten van Sint Jansklooster. Bezoekers kunnen de wagens op zaterdag vanaf 12.00 uur zien tijdens het Corsofestival. Het Bloemencorso Sint Jansklooster is het grootste verlichte bloemencorso ter wereld. Jong en oud werkt mee aan het feest dat al sinds 1948 bestaat. Dat gebeurt tot het allerlaatste moment, want de dahlia's gaan pas een paar dagen voor het corso op de wagens. Toegangsprijzen verschillen per leeftijd en middag- en avondcorso. Meer informatie staat op www.corsoklooster.nl.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Kop van Overijssel