Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Blokzijl decor voor film

De Zwolse regisseur Patrick Carelsz is met een filmploeg neergestreken in Blokzijl om daar zijn korte film ‘Schuld’ op te nemen. Het draait het om een Aziatische muzikant, die verblijft in een hotel in klein stadje in Nederland. 

Blokzijl met de karakteristieke koopmanshuizen rond de havenkolk en diverse smalle straatjes - die tijdens de opnamen worden afgesloten -  leent zich daar prima voor. Enkele inwoners hebben een figurantenrol. 

Crowdfunding

Om de film te kunnen realiseren heeft Carelsz aan crowdfunding gedaan. Met zijn film ‘Schuld’ geeft de regisseur in nog geen tien minuten een komische kijk op het economische verkeer in het stadje  waar verschillende mensen hun schulden aan elkaar aflossen. 

Patrick Carlsz heeft gestudeerd aan de Prague Filmschool in Tsjechië. Daarna heeft hij in het Russische St. Petersburg commercials en corporate films geregisseerd. ‘Schuld’ is zijn eerste filmproductie in eigen land. Carelsz is niet de eerste regisseur die Blokzijl als decor gebruikt. Bert Haanstra deed dat al in 1975 voor zijn speelfilm ‘Dokter Pulder zaait papavers’

Kop van Overijssel