Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Blokzijl decor voor film

De Zwolse regisseur Patrick Carelsz is met een filmploeg neergestreken in Blokzijl om daar zijn korte film ‘Schuld’ op te nemen. Het draait het om een Aziatische muzikant, die verblijft in een hotel in klein stadje in Nederland. 

Blokzijl met de karakteristieke koopmanshuizen rond de havenkolk en diverse smalle straatjes - die tijdens de opnamen worden afgesloten -  leent zich daar prima voor. Enkele inwoners hebben een figurantenrol. 

Crowdfunding

Om de film te kunnen realiseren heeft Carelsz aan crowdfunding gedaan. Met zijn film ‘Schuld’ geeft de regisseur in nog geen tien minuten een komische kijk op het economische verkeer in het stadje  waar verschillende mensen hun schulden aan elkaar aflossen. 

Patrick Carlsz heeft gestudeerd aan de Prague Filmschool in Tsjechië. Daarna heeft hij in het Russische St. Petersburg commercials en corporate films geregisseerd. ‘Schuld’ is zijn eerste filmproductie in eigen land. Carelsz is niet de eerste regisseur die Blokzijl als decor gebruikt. Bert Haanstra deed dat al in 1975 voor zijn speelfilm ‘Dokter Pulder zaait papavers’

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Kop van Overijssel