Volledig scherm
Brandweer aan het blussen © Taina Monteiro

Brand in Genemuiden en Paasloo

PAASLOO/GENEMUIDEN - Twee woningen vatten zondagavond vlam in de Kop van Overijssel. In Paasloo brak rond 23 uur een grote brand uit in een rietgedekte boerderij. In Genemuiden ging het om een kleinere brand in een tussenwoning aan de Zilverschoon. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer had grote moeite om de brand aan de Oosterpaasloersweg in Paasloo onder controle te krijgen vanwege het gebrek aan bluswater.Verschillende eenheden werden opgeroepen, waaronder de brandweer van Wolvega.Pas om 2 uur in vannacht kwam het sein brand meester. De brandweer had nog uren nodig voor het nablussen.

Bij de brand is het achterste deel van de woning verloren gegaan, maar het voorste deel staat nog overeind. Vermoedelijk is de brand ontstaan in de allesbrander, aldus de Veiligheidsregio IJsselland. Er is niemand gewond geraakt.

Genemuiden
De brand in de woning aan de Zilverschoon in Genemuiden brak afgelopen nacht uit en werd veroorzaakt door de afwasmachine in de keuken.. Rond half 2 vannacht werd de bewoner wakker door een geluid en toen hij ging kijken wat er aan de hand was bleek de benedenverdieping vol rook te staan. Daarna alarmeerde hij zijn vrouw en kinderen, ging met hen naar buiten en belde de brandweer. Deze kreeg de brand al snel onder controle, de schade bleef beperkt tot de keuken. Vanwege de rooklucht bracht de getroffen familie de nacht door bij de buren.

  1. Een bijbelambulance, mag dat?
    PREMIUM

    Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

    Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.

Kop van Overijssel