Brand in loods Wanneperveen onder controle

videoIn een loods van een transport- en loonbedrijf aan de Roekebosscheweg in Wanneperveen is vanmorgen om even voor vijf uur brand uitgebroken. In het gebouw stond een landbouwvoertuig in brand. Inmiddels is het vuur onder controle, maar in ieder geval een tractor en een hooibalenpers zijn in vlammen opgegaan

Voor de bestrijding van de brand werden de brandweerkorpsen van Giethoorn, Meppel, Steenwijk en Zwartsluis opgeroepen. Om tien voor zes kon de Veiligheidsregio IJsselland melden dat het vuur geblust was. In eerste instantie werd opgeschaald naar een grote brand, laat woordvoerder Jan Wittenberg weten, omdat de brandweer de melding kreeg dat de schuur volledig in brand zou staan. ,,Dat bleek niet zo te zijn. We hadden de brand snel onder controle. Technisch onderzoek naar de oorzaak wordt nog gedaan."

Volledig scherm
Binnen in het gebouw stond een landbouwvoertuig in brand. © Herman van Oost
  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel