Volledig scherm
De schade. © Compact Media

Brand in voormalige basisschool in Giethoorn

In een voormalige gebouw van de Zuiderbasisschool in Giethoorn heeft vanavond een brand gewoed. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Mede doordat de brandweer uit Giethoorn werd ondersteund door collega's uit Steenwijk en Vollenhove en dat er veel water in de buurt is, was het vuur snel onder controle. Het gebouw aan de Dorpsgracht, d’Olde Skoele genaamd, staat al jaren leeg. 

Opvallend detail: voordat er brand uitbrak zette de gemeenteraad van Steenwijkerland het sein op groen voor een nieuw te bouwen basisschool in Giethoorn-Zuid. De Zuiderbasisschool trekt daar na een fusie met de Noorderschool in.  

 1. Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van den Ende met liefde naar Steenwijk
  PREMIUM
  video

  Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van den Ende met liefde naar Steenwijk

  Voetballen doet Marco Borsato al jaren niet meer. Dus toen Kees Kist uit Steenwijk - de eerste Nederlander die ooit een Gouden Schoen kreeg - hem belde om de aftrap te doen bij het voetbaltoernooi tijdens de Kees Kist-dag in Steenwijk, sputterde de zanger wel even tegen. ,,Je hoeft alleen maar even tegen een bal te trappen’’, had Kist hem geantwoord. En voor zijn vriend streek Borsato dan toch over zijn hart.
 2. Geertjan Lassche: ‘Een kapotte Ipad mini, die is voor een nabestaande ongelooflijk belangrijk’
  PREMIUM
  video

  Geertjan Lassche: ‘Een kapotte Ipad mini, die is voor een nabestaan­de ongeloof­lijk belangrijk’

  Geertjan Lassche maakte de documentaire Break free, vijf afleveringen waarin hij met vijf verschillende nabestaanden de reis ging maken die hun dierbare nooit heeft kunnen maken. Deze week wordt de serie vertoond op NPO3. Lassche was in Oekraïne en liep er een aantal dagen door het oorlogsgebied. Nu roept hij op om een burgerloket te starten ter plekke, waar burgers persoonlijke spullen van slachtoffers kunnen inleveren.

Kop van Overijssel