De schade.
Volledig scherm
De schade. © Compact Media

Brand in voormalige basisschool in Giethoorn

In een voormalige gebouw van de Zuiderbasisschool in Giethoorn heeft vanavond een brand gewoed. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Mede doordat de brandweer uit Giethoorn werd ondersteund door collega's uit Steenwijk en Vollenhove en dat er veel water in de buurt is, was het vuur snel onder controle. Het gebouw aan de Dorpsgracht, d’Olde Skoele genaamd, staat al jaren leeg. 

Opvallend detail: voordat er brand uitbrak zette de gemeenteraad van Steenwijkerland het sein op groen voor een nieuw te bouwen basisschool in Giethoorn-Zuid. De Zuiderbasisschool trekt daar na een fusie met de Noorderschool in.  

  1. Fietsende toerist raakt bij het fietserspontje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrichtingsverkeer?’
    PREMIUM
    Coronamaatregelen

    Fietsende toerist raakt bij het fietsers­pon­tje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrich­tings­ver­keer?’

    Schipper Ronald van het fietspontje in Jonen haalt er inmiddels zijn schouders al bij op. De hele dag door negeren fietsers het eenrichtingsverkeer op het Jonenpad in in Dwarsgracht en stuiten dan bij hem op een onverbiddelijk: ,,Nee, u zult moeten omdraaien en omrijden". Vanwege de smalle fietspaden in Steenwijkerland geldt op meerdere smalle fietspaden eenrichtingsverkeer. En dus ook in Jonen.

Kop van Overijssel