Volledig scherm
Giethoorn - Aanvaarbeveiliging bij brug BinnenpadDS-2018-0525©Wilbert Bijzitter © Wilbert Bijzitter

Bruggen in gracht Giethoorn worden beschermd tegen botsende boten

In Giethoorn wordt maandag begonnen met het aanbrengen van aanvaarbeveiliging bij 16 particuliere bruggen. Hiermee wil de gemeente Steenwijkerland ervoor zorgen dat de bruggen beter worden beschermd tegen aanvaringen met boten in de drukke dorpsgracht.

Giethoorn trekt jaarlijks veel mensen die per boot een tochtje gaan maken, maar zonder schade verloopt dat niet altijd. Door botsingen worden bruggen aangetast. In december vorig jaar werd daarom al met een proef gestart om deze bruggen te beschermen. De reacties daarop waren wisselend. Sommige inwoners vonden het een goede maatregel, andere zagen de komst van aanvaarbeveiliging als een vermindering van hun doorvaartbreedte. 

Overlast

De aanvaarbeveiliging wordt aangebracht in de vorm van palen. Eerder werd al bekend dat de gemeente hier 120.000 euro voor beschikbaar stelde. De werkzaamheden zullen de komende weken plaatsvinden tussen 06.00 en 10.00 uur ‘s ochtends en 's middags na 16.00 uur. De dorpsgracht kan in de tussentijd gewoon gebruikt worden. In het weekend liggen de werkzaamheden eveneens stil. Wel waarschuwt de gemeente voor mogelijke geluidsoverlast door de machines die bij de aanleg worden gebruikt. Op zaterdag 25 mei moet de klus klaar zijn. 

Kop van Overijssel