Volledig scherm
© Erna Lammers

Celstraf voor misbruik van stiefdochter in Steenwijk

STEENWIJK/ZWOLLE – Een man die jarenlang in Steenwijk zijn minderjarige stiefdochter misbruikte is dinsdag in Zwolle veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Bovendien kreeg Epenaar Johannes O. een contactverbod opgelegd.

Van 2011 tot halverwege 2014 heeft de 46-jarige Johannes O. in Steenwijk aan zijn minderjarige stiefdochter gezeten. Het begon met strelen over de kleding toen O. naast haar thuis op de bank zat. Het misbruik kwam naar buiten omdat zij het aan haar moeder vertelde. De ontucht vond telkens plaats als haar moeder met haar zusje de hond uitliet. Dat duurde meestal slechts een kwartier, maar de ontuchtige handelingen begonnen steeds langer te duren. Uiteindelijk drong hij met zijn vingers bij haar naar binnen. Tegen O. was 28 maanden cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist.

Herhaling
De man kreeg een celstraf mede omdat het niet voor het eerst was dat hij over de schreef ging. Ook in 1995 is hij aangehouden geweest voor het plegen van ontucht. O. moet zijn stiefdochter een schadevergoeding betalen van 4250 euro. De man stond al onder behandeling en moet deze therapie voortzetten, aldus de rechters.

Kop van Overijssel