Volledig scherm
Marlisa en haar broer Diederik Wareman in hun Taman Indonesia. Het kleinschalige dierenpark in Kallenkote wordt verrijkt met een tropische kas. Voor de inhoud doen ze een beroep op crowdfunding. © Wilbert Bijzitter

Crowdfunding voor inhoud tropische kas bij Taman Indonesia

KALLENKOTE Spannende tijden voor Marlisa en haar broer Diederik Wareman. Samen runnen ze het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote, gemeente Steenwijkerland. In november begint de bouw van een kas.

Geen huis-tuin-en-keuken kas zoals die in een achter- of volkstuin staat. Het exemplaar in het Indonesische dierenpark aan het einde van Kallenkote wordt een tropische specerijenkas van 40 bij 12 meter.

De eerste plannen voor de tropische kas dateren van twee jaar geleden. Volgende maand gaat de schop echt de grond in aan Kallenkote. De financiering voor de kas met Indonesisch voorportaal is rond. Als het even kan, is de kas voor 1 april klaar. Dan begint immers het nieuwe seizoen.

Het grote glazen bouwproject is spannend, maar ook het vergaren van de inhoud. Broer en zus Wareman willen de tropische kas graag vullen met een Indonesische kruidentuin, fruitbomen en een sawa. En als het even kan een toilet voor mindervaliden realiseren in - uiteraard - Indonesische stijl.

Om het hiervoor benodigde geld in kas te krijgen, doen de Waremans een beroep op crowdfunding via het Zwolse Lovetofund. Ze gaan voor een bedrag dat tussen de 20 en 30 mille ligt. "We hebben tot 9 december", zegt Marlisa Wareman. Wat als de teller op die datum blijft steken onder de 20 mille? "Het is alles of niets. Halen we het bedrag niet, dan hebben we een lege kas." Optimistisch als ze is, gaat ze daar niet van uit. Een benefietdag voor fans, vrienden en seizoenkaarthouders op zondag 27 november moet de kas eveneens spekken.

https://lovetofund.com/projecten/taman-indonesia

Kop van Overijssel