Het voormalige Welkooppand (op de voorgrond) is de spil in een impasse tussen de pandeigenaar en de gemeente Steenwijkerland bij de ontwikkeling van deze bouwlocatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige Welkooppand (op de voorgrond) is de spil in een impasse tussen de pandeigenaar en de gemeente Steenwijkerland bij de ontwikkeling van deze bouwlocatie. © Wilbert Bijzitter

D66 Steenwijkerland pleit voor einde impasse rond Welkooppand: ‘Blijf in gesprek’

D66 in de gemeente Steenwijkerland neemt geen genoegen met de antwoorden van het college van B en W over de impasse rondom het oude Welkooppand in Steenwijk. De partij wil dat de gemeente en de eigenaar van het pand in gesprek blijven.

Maar dat wordt lastig, want pandeigenaar Klaver Vastgoed is inmiddels naar de rechter gestapt. Volgens directeur en eigenaar van Klaver Vastgoed, Wopke Klaver komt de gemeente Steenwijkerland de gemaakte afspraken niet na. ,,Er lag een afspraak dat de gemeente de Edah-locatie en de Rijkmanslocatie zou kopen en vervolgens aan ons zou verkopen. Nu is de gemeente achter onze rug om in gesprek gegaan met de Aldi voor die locatie”, lichtte hij eerder toe. Reden voor hem om bij de rechter een ‘constructief overleg’ af te dwingen.

Kop van Overijssel