Volledig scherm
PREMIUM
Nico Pannekoek met de brieven van Desi Bouterse. © FFU.nl/Alex Mulder

De jaren van Desi Bouterse in Overijssel en Drenthe: vrienden en ploeggenoten van toen over de veroordeelde president

Desi Bouterse, de president van Suriname die vorige week 20 jaar cel kreeg voor zijn rol in de gruwelijke decembermoorden in 1982, woonde enkele jaren in Overijssel en Drenthe. Daar liet hij vooral als getalenteerd sporter indruk achter. Een rondgang.

Nieuwleusen

Nico Pannekoek (71) zit aan zijn eettafel – bedekt met Surinaams tafelkleed - en aarzelt. ,,Heb ik nog sympathie voor Desi? Dat is een lastige vraag. Ik wil op geen enkele manier goedpraten wat hij heeft gedaan… Maar ik, niemand in Nederland, heeft ooit in zijn situatie gezeten. Dus ja, zeg het maar. Hij was toen in ieder geval heel sympathiek.”

  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel