Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Erna Lammers

Deur naar woningbouw aan Vaste Belterweg niet op slot

BELT-SCHUTSLOOT - Toezeggingen van Steenwijkerlands wethouder Bert Dedden zijn dinsdagavond voor de CPB-fractie voldoende geweest een motie over woningbouw aan de Vaste Belterweg in Belt-Schutsloot in te trekken. Volgens de CPB is er veel vraag naar woningen in het waterdorp, vooral starterswoningen.

Bovendien is woningbouw nodig om de leefbaarheid in de toekomst te waarborgen en dient het een maatschappelijk belang. Tenslotte heeft de gemeente Steenwijkerland grond aan de Vaste Belterweg, omdat daar vanuit het verleden woningen zijn ingetekend.

"Er moet nog wel wat water door de IJssel", licht Ronnie Lassche van de Christelijke Partij Burgerbelangen het intrekken van de motie toe. "Maar de wethouder heeft toegezegd het proces in gang te zetten."

Op de beoogde locatie aan de Vaste Belterweg is ruimte voor twintig woningen. Tel daarbij de tien woningen op het terrein van de gebroeders Lok, waarvoor ruimte is als de rietloods wordt verplaatst, en de Belt komt op dertig woningen. Lassche: "Dat aantal staat ook in de woonvisie van de gemeente."

Over de verplaatsing van de rietloods van de broers Lok en woningbouw op het daardoor vrijkomende terrein is het laatste woord nog niet gesproken in het gemeentehuis van Steenwijkerland. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in de vergadering van 15 november een klap op het voorstel geeft.

Kop van Overijssel