Het onderdeel ‘zwientie tikken’ trekt ieder jaar honderden toeschouwers op het Dicky Woodstock Popfestival.
Volledig scherm
Het onderdeel ‘zwientie tikken’ trekt ieder jaar honderden toeschouwers op het Dicky Woodstock Popfestival. © Wilbert Bijzitter

Dicky Woodstock riskeert boete vanwege overtreding bij ‘zwientie tikken’

videoDe organisatie van Dicky Woodstock Popfestival riskeert een boete vanwege een overtreding bij het onderdeel ‘zwientie tikken’ dat op 5 augustus plaatsvond. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) constateerde in totaal drie overtredingen bij het popfestival in Steenwijkerwold.

 1. Zwientie tikken: Een traditie die moet blijven of niet meer van deze tijd?
  PREMIUM
  video

  Zwientie tikken: Een traditie die moet blijven of niet meer van deze tijd?

  Dierenbelangenorganisaties hebben opnieuw de aanval geopend op het zwientie tikken. Ze willen dat het folkloristische spel wordt verboden, onder meer op Popfestival Dicky Woodstock in Steenwijkerwold dat dit weekend plaatsvindt. De festivalorganisatie peinst er niet over om het zwientie tikken in de ban te doen. Ook in Luttenberg staat over twee weken het spelletje op het dorpsfeestprogramma. Drie partijen aan het woord.
 2. Partij voor de Dieren eist opheldering over zwientie tikken tijdens Dicky Woodstock
  poll

  Partij voor de Dieren eist ophelde­ring over zwientie tikken tijdens Dicky Woodstock

  Zwientie tikken. Onschuldig volksvermaak, of een vorm van dierenleed? De Partij voor de Dieren wil van minister Carola Schouten weten of zij ‘het treiteren van varkens ter vermaak’ verantwoord vindt. De partij stelt Kamervragen nadat afgelopen zaterdag tijdens Dicky Woodstock in Steenwijkerwold meer dan duizend mensen zagen hoe deelnemers geblinddoekt in een modderpoel zwijntjes probeerden aan te tikken.

Kop van Overijssel