,,Ik ben toch heel blij dat ze íets hebben georganiseerd", zegt Merel Koppers (17) over de diploma-uitreiking van RSG Tromp Meesters in Steenwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Ik ben toch heel blij dat ze íets hebben georganiseerd", zegt Merel Koppers (17) over de diploma-uitreiking van RSG Tromp Meesters in Steenwijk. © Wilbert Bijzitter

Diploma in coronatijd: hartverwarmend zonder knuffels

Het voortgezet onderwijs in Steenwijk heeft een reputatie hoog te houden als het op glitter en glamour aankomt. De eindexamengala’s van de Markt naar De Meenthe zijn vasteprikfeestjes waar sommigen stiekem al jaren naar uitzien. Voor één avond pronken ze als koningen en koninginnen van het bal in de stad, compleet met limousines en outfits die bij de Oscars niet zouden misstaan. Maar dit was niet zo’n editie. Een ander jaar, een nieuw normaal. Wél dressed to kill natuurlijk.

  1. Nachtclubeigenaren in Oost-Nederland over sluiting om middernacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’
    PREMIUM

    Nachtclub­ei­ge­na­ren in Oost-Nederland over sluiting om midder­nacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’

    Helemaal ruk. Het is nog geen lapje voor het bloeden, reageren verschillende eigenaren van nachtclubs in Stentor-gebied op de nieuw opgelegde sluitingstijd. Het is niet rendabel en of ze überhaupt opengaan, moeten ze nog met elkaar overleggen. ,,Dan doen we het voor onze trouwe achterban die al zo lang niet kan komen’’, aldus Fonz Scheepstra, eigenaar van De Hip in Deventer.

Kop van Overijssel