Een geadopteerde vuilnisbak in Scheerwolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een geadopteerde vuilnisbak in Scheerwolde. © Wilbert Bijzitter

Dit dorp heeft verrassende ‘oplossing’ voor zwerfafval: ‘Kunnen die bak vanuit onze woonkamer zien’

Bij het Wereld Natuurfonds kun je een bedreigde diersoort adopteren, in een Rotterdams museum een stukje van een spiegelkunstwerk. En in Scheerwolde hebben bewoners een afvalbak geadopteerd. ,,We zijn samen verantwoordelijk.”

2 reacties

 • Yvonne Veld

  7 maanden geleden
  Is niks nieuws, bestaat / bestond al op meer plekken. Werkt in het begin goed totdat de adoptanten het zat worden om altijd de vele rommel die anderen er naast blijven mikken op te ruimen. Hier in het park is het ook echt onmogelijk om lege verpakkingen in de bak te gooien waar je altijd langskomt als je het park uitgaat of het mee naar huis te nemen. Blijkbaar zijn lege verpakkingen een stuk zwaarder en moeilijker te tillen dan volle. Wel voeding gehad maar geen opvoeding.
 • G. Molen

  7 maanden geleden
  Waarom een afvalbak ? Neem je afval mee naar huis . Juist waar een afvalbak staat ligt ook veel afval .
 1. Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschakelen’
  PREMIUM

  Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschake­len’

  Een avondje om te juichen voor VC Zwolle Topvolleybal. Het door corona geteisterde Voltena wordt met twee vingers in de neus verslagen (3-0), waarmee de plek in de kampioenspoule voor 99 procent zeker is. Bovendien maken Sanne Konijnenberg en de langdurige geblesseerde libero Kim de Wild onder luid gejuich hun rentree. ,,Onze instelling was niet anders dan normaal, maar het ging inderdaad wel gemakkelijk”, glundert Tess de Vries.