Volledig scherm
PREMIUM
Actievoerders Jeannette van der Velde (links) en Marijke Sterk maken zich zorgen over de gaswinning in en rondom Eesveen. © Bijzitter

Domper voor actievoerders tegen gaswinning Eesveen

Zuur, zo noemen de actievoerders van Geen Opschudding Gaswinning Eesveen de uitspraak van de Raad van State. Die maakte vandaag de weg vrij voor gasproducent Vermilion om in Eesveen per direct een tweede gaswinningsveld in gebruik te nemen. De gemeenten Steenwijkerland en Westerveld en de actiegroep hadden hier bezwaar tegen gemaakt.

,,Dit is wel echt een domper”, erkent Marijke Sterk uit Wapserveen. ,,Maar we geven niet op, hoor”, zeggen zij en Jeannette van der Velde en Rita Pos er direct achteraan. Zij zijn deze woensdagmorgen samengekomen in Kallenkote, waar Van der Velde woont, om het vonnis door te nemen.

  1. Gemeente wijst complete nieuwbouw Eekeringe en Tromp Meesters in Steenwijk van de hand
    PREMIUM

    Gemeente wijst complete nieuwbouw Eekeringe en Tromp Meesters in Steenwijk van de hand

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland voelt vooralsnog weinig voor de bouw van een nieuwe school voor het voortgezet onderwijs. Daarin zouden dan Tromp Meesters en scholengemeenschap Eekeringe een plek moeten krijgen, zoals Ben Lubberdink van onderwijsstichting SVOSW in een brief richting gemeente voorstelt. Te duur, kaatst Steenwijkerland onmiddellijk terug.

Kop van Overijssel