Dorpen in Steenwijkerland op slot vanwege schaatsgekte

VideoDe dorpen Dwarsgracht en Kalenberg zijn met ingang van vrijdagmiddag verboden gebied voor auto’s. Burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland heeft de maatregel genomen om een verkeerschaos te voorkomen.

Duizenden schaatsers komen naar Noord-west Overijssel en dat leidt tot een enorme stroom auto’s. Dwarsgracht en Kalenberg zijn slechts bereikbaar via één weg. Bats stelt dat die wegen goed bereikbaar moeten blijven voor de hulpdiensten. Daarom wordt verkeer geweerd.

Overigens raadt burgemeester Bats de mensen af om het ijs op te gaan. Het is lang niet overal dik genoeg en vooral op de meren liggen grote windwakken.

Lukraak geparkeerd

Het dorpje Dwarsgracht werd donderdag volledig overspoeld met auto's. Duizenden schaatsliefhebbers kwamen naar het dorp. De hulpdiensten hadden grote moeite een gevallen schaatser te bereiken door de honderden lukraak geparkeerde auto's.

Volledig scherm
De hulpdiensten hadden donderdag grote moeite een gevallen schaatser te bereiken door de honderden lukraak geparkeerde auto's. © Wilbert Bijzitter

Verkeersregelaars

Mensen die naar de dorpen rijden moeten ver buiten de bebouwde kom hun auto parkeren. De maatregel is vrijdagmiddag van kracht geworden en geldt ook in het weekend. Politie en verkeersregelaars zien toe op de naleving van het besluit. 

Volledig scherm
Burgemeester Bats nam maatregelen om de verkeerschaos tot het minimum te beperken. © Cor van Dalen
Volledig scherm
Vanuit het hele land komen mensen naar de Kop van Overijssel om te schaatsen. © Cor van Dalen

Kop van Overijssel