Deze boerderij bij Blokzijl moet volgens het provinciale plan plaatsmaken voor de extra natuur rondom De Wieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze boerderij bij Blokzijl moet volgens het provinciale plan plaatsmaken voor de extra natuur rondom De Wieden. © Wilbert Bijzitter

Drie veeboeren bij Blokzijl moeten stoppen na uitspraak hoogste rechter

Drie veehouders bij Blokzijl moeten gedwongen stoppen met hun bedrijfsvoering. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State. Hoewel de boeren gecompenseerd zullen worden, zijn ze allerminst tevreden.

32 reacties

 • Arend van Faassen

  6 maanden geleden
  Dick Koolhof, en wat is nu je punt. Als dat ressort een vergunning heeft mag dat. Zo niet dan kun je ook tot de hoogste rechter doorgaan om hen te laten stoppen.
 • Dick Koolhof

  7 maanden geleden
  "Drie veeboeren bij Blokzijl moeten stoppen na uitspraak hoogste rechter". En dit terwijl enkele honderden meters verderop het nieuwe Landal Waterresort Blocksyl nog constant aan het uitbreiden is.
 • F. Post

  7 maanden geleden
  Miranda , die mevr. van BBB maakt alleen maar gebruik van de media om populair te worden en te zijn. Verdiep je maar eens in haar achterban medewerkers. Hopelijk kan Ontzigt een paar slimme medewerkers om zich heen vergaren in ieder geval een integere vent.
 • G. Schouten

  7 maanden geleden
  Zo heb ik in 60 jaar veel natuur zien verdwijnen voor hele woonwijken, wegenaanleg, industrieterreinen, ruilverkaveling, dijkverzwaringen. De bevolking bleef groeien. Zelfs Thijssen gebruikte voor zijn Verkade Albums en boeken de biodiversiteit van de resterende levensgemeenschappen. De jeugd wordt allang niet meer opgevoed met de natuur. Zelfs minister Van der Wal zal geen 10 plantensoorten uit de rode lijst kunnen noemen. Wij zijn grootverbruikers geworden van ruimte, energie en water.
 • G. Schouten

  7 maanden geleden
  Na de stikstof-soap komen er andere. Fijnstof, kijk naar de drukte op alle wegen. Nederland doorvoerland. Pfas-probleem vergeten we even. Dat boeren debet zijn aan stikstof wordt niet ontkent. Maar richt je niet op deze sector alleen. De natuur zoals 60 jaar geleden komt niet meer terug, dat heet wensdenken. Vissenberg richt uw pijlen op Brussel en Den Haag, niet op deze boeren. Zij zijn de veroorzakers van dit oplosbare probleem. Vlagschennis gebeurt al jaren door alle misère van dit kabinet.