Eigenaar De Rietstulp Giethoorn prijst zich gelukkig met kordate optreden brandweer

VideoHet had niet veel gescheeld of een brand in de berging van restaurant De Rietstulp in Giethoorn was zondagochtend vroeg overgeslagen naar deze rietgedekte horecagelegenheid. De brandweer van het dorp wist dat met de toegesnelde collega's uit Zwartsluis en Vollenhove te voorkomen. 

De ontreddering is een aantal uren na de brand van het gezicht van restauranthouder Senno Geertsma af te lezen. Hij werd tegen vijf uur uit zijn bed gebeld door een buurman die hem over de brand waarschuwde. De horecaman belde 112 en winst niet hoe snel hij vanuit zijn woonplaats in Wanneperveen naar Giethoorn moest komen. Daar zag hij al tientallen brandweerlieden in de weer om te voorkomen dat de hoge vlammen oversloegen naar zijn rietgedekte restaurant.

  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.

Kop van Overijssel