Volledig scherm
Cafetaria De Buurt is vrijdag overvallen. © Arjan Bosch

Eigenaresse cafetaria De Buurt smijt soepkom naar overvaller: ‘ik wilde ergens mee gooien’

Cafetaria De Buurt aan de Gasthuislaan in Steenwijk is  aan het begin van de avond door een vooralsnog onbekende man overvallen. De dader dreigde mevrouw Li als eigenaar van de snackbar met een mes, nam een onbekend geldbedrag mee en rende de omliggende wijk in. ,,Het was een klein mens.”

 De politie kwam ter plekke en kamde met honden de buurt uit. Een eerste verdachte werd aangehouden, maar die bleek met de overval niets te maken te hebben. ,,Maar als de politie je vertelt weg te gaan en je gaat niet weg, dan word je ook aangehouden”, aldus Berry van der Heide, een van de agenten die ter plekke kwam. ,,We doen ondertussen verder onderzoek naar de overval en hopen een verdachte aan te houden.”

Soepkom

Binnen is de Aziatische eigenaresse Li net van de schrik bekomen, terwijl ze met een bezem, stoffer en blik de scherven van een soepkom bij elkaar veegt. Die gooide ze naar de dader, toen die om geld vroeg. ,,Ik wil ergens mee gooien, het maakte me niet uit wat. Ik dacht eerst aan een grap, maar ik had al snel door dat het dat niet was.” Li is nu acht jaar eigenaar van de cafetaria aan de Gasthuislaan, maar overvallen werd ze nooit. Ze verkopen er patat, bamischijven, broodjes shoarma en andere lekkernijen. Geen pizza's, hoewel er wel een doos achter de toonder ligt. ,,Die is van Domino's. Het was al een rustige avond, omdat het buiten zo ontzettend hard regende. En nu is ook nog het geld weg. Hoeveel? Dat heb ik aan de politie verteld. Die waren er snel, met allemaal zwaailampen.”

Gemaskerde man

In de gauwigheid, de overval was in een mum van tijd voorbij, kon Li niet eens onderscheiden of ze nu een gemaskerde man of vrouw tegenover zich had. ,,Het was een klein mens, laat ik het maar zo zeggen.” Woedend is ze nog niet eens, eerder chagrijnig, alsof ze net een kroket heeft aan laten branden. Toch staat ze allervriendelijkst de pers te woord. ,,Dank voor het compliment. Boos ben ik niet, maar het is heel vervelend. Het geld is weg, en ondertussen moet ik alle rotzooi opruimen.” Getuigen waren er zo niet, en de door Li op het raam geverfde sneeuwpop verblikt of verbloost evenmin. Het zou gaan om een slanke man van 1.65 meter met een zwarte jas, zwarte trainingsbroek en sportschoenen. De camera in de zaak, waar een bordje voor waarschuwt, zal voorlopig geen uitsluitsel geven. ,,Die doet het niet.” 

Volledig scherm
De Buurt in Steenwijk © Herman van Oost
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Kop van Overijssel